Lainaa.com

Yleinen

laskiaispullat

04.04.2014, aaz70

Laskiaispullien valmistusainekset.


5 dl maitoa


50 g hiivaa


2 munaa

ripaus suolaa


2 dl  sokeria


1 tl vaniljasokeria


1 rkl kardemummaa


12-14 vehnäjauhoja


200 g voita


Vvispikermaa ( kermavaahto)


Täyteeksi:


kermavaahtoa


1 muna voiteluun

päälle pähkinärouhetta tai tomusokeria

Valmistusohje


1 Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.


2 Murenna hiiva joukkoon.


3 Sulata rasva.


4 Sekoita maidon joukkoon munat,  suola, sokeri, vaniljasokeri,  kardemumma  ja noin puolet vehnäjauhoista.


5  Vatkaa taikinaa voimakkaasti.


Lisää  suurin osa  jäljelle jäänneistä  jauhoista ( voit jättää desin tai pari odottamaan ).

6  Lisää jäähtynyt rasva  ja vaivaa taikina tasaiseksi.


Tarvittaessa lisää loput jauhot.


7 Anna taikinan kohota  lämpimässä noin tunnin ajan.


8 Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.


9  Pyörittele taikinasta pullia.


10 Nostata pullia hetki.

11  Voitele pullat munalla ja sirottele  päälle halutessasi pähkinärouhetta.

12 Paista pullat kypsiksi uunissa ( noin 12 minuuttia ).


13 Vatkaa kermavaahto.


14  Halkaise jäähtyneet pullat


15 Kaiva alapuolelle lusikalla  kuoppa ja täytä se  hillolla tai mantelimassalla.


16 Pusota pullan väliin runsaasti jäykähköä  kermavaahtoa.


17  Koristele päällystämättömät  pullat  sirottelemalla  niiden päälle tomusokeria siivilän läpi.



laskiaispulla

(c) valokuvan kopionti

kielletty ilman valokuvaajan

lupaa.

Teksti: Pia

kuva: Pia

Tekijä: Pia



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *